Po větrném šílenství Česko přikryjí šedá oblaka, z nichž i notně zaprší. I tak ale k dramatickému ochlazení nedojde, naopak. Rtuť teploměru zejména v Čechách vystoupá až k 15 stupňům.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Víte co, počasí je nevyzpytatelné a přes to, že dnes u nás mělo pršet, tak je krásně...já si s sebou vozím deštník v autě pro jistotu vždycky, jsem docela náchylný na prochladnutí. Moc se mi líbili takové nápadité deštníky od německého výrobce, tak jsem si jeden koupil...nepochybně záruka toho, že mě bude před deštěm chránit dlouho https://www.artofhome.cz/goebel-destniky/
"Týden od 25. do 31. března bude teplotně podprůměrný s nulovou šancí," tipuje ČHMÚ.
--------------------
Ale jak bude doopravdy? Týden od 25. do 31. března bude teplotně podprůměrný, na horách připadne dost sněhu a budou se tam tvořit sněhové jazyky!
--------------------
K vidění na webu ČHMÚ po kliknutí na "Měsíční výhled" v levém sloupci do pondělních cca 17.00
Dneska bude v Čechách větší teplo než na Moravě, i přes 18 °C.
Mrazy se vrátí. Ty nejextrémnější ve středu 20. března! Denní maxima budou odpovídat normálu, ale některé dny budou teplotně podprůměrné. V minulých týdnech byla Morava + Slezsko teplejší než Čechy, tentokrát nastane období, kdy Čechy budou teplejší než Morava a Slezsko.
--------------------
Původně jsem myslel, že vydatné srážky zasáhnou i Šumavu, zastavily se 100 kilometrů od Šumavy. Každopádně SHMÚ musel předčasně zrušit špatnou výstrahu před 50 mm deště na středním Slovensku, protože většinou tam napršelo pod 20 mm.
Neděle, pondělí, úterý, středa... bylo na západě Čech chladno a odpolední teploty tam byly vždy o 3 až 4 stupně nižší, než předpovídal ČHMÚ.
Co předpovídal ČHMÚ? Odpolední denní maxima mezi 3 až 8 °C a sněžení od středních poloh. 😃
"Příští týden od pondělí do středy zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, postupně od středních poloh srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty zpočátku 6 až 11 °C, postupně 3 až 8 °C."