Tajemství Petra Vacka: Makal pro Ebena! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tajemství Petra Vacka: Makal pro Ebena!

Petr Vacek
Petr Vacek (Foto: David Malík, Robert Klejch, ara)

Je nejen herec a moderátor pořadu Tajemství těla, ale také překladatel! „Zvládám i angličtinu a sem tam tlumočím pro Marka Ebena, když dělá pořad Na plovárně a má tam cizí hosty,“ prozradil deníku Aha! Petr Vacek (56).

Jen překládáním a tlumočení by se ale dle svých slov neuživil. „Je to náročná a špatně placená práce,“ posteskl si moderátor a herec, kterého můžete znát jako Tomáše Jordána ze seriálu Ulice.

10 000 za den

„Ničilo mě to, že za měsíc překladatelské práce jsem si vydělal tolik, kolik mám za jedno natáčení,“ svěřil se Vacek. Výše svého honoráře sice neprozradil, avšak podle informací Aha! mohou mít herci za jeden natáčecí den nekonečného seriálu až 10 tisíc korun. Hvězdy jeho formátu, které jsou v Ulici od samého začátku, tuto částku dokonce překračují.

Práce s jazykem

Vacek se ale nehodlá překladatelství úplně vzdát a plánuje si další budoucnost i v tomto nelukrativním oboru. „Práce s jazykem mě bere, hlavně když jsou to umělecká díla a překladatel musí mít kus invence,“ řekl Aha! Vacek. Na natáčení talk show 7 pádů Honzy Dědka se pochlubil, že se dokonce chystá na překlad anglické divadelní hry. „Jsem pověrčivý, tak to nechci zakřiknout! Snad to klapne,“ dodal herec tajemně.

Hvězda Ulice Petr Vacek: Problémy se Štáfkem, který mu hraje syna

Video se připravuje ...

Přivydělává si v neziskovce

V době pandemie, kdy jsou divadla zavřená, si herec a moderátor přivydělává také v neziskovce. Inspiroval ho k tomu operní pěvec Roman Janál (56), který je hvězdou Státní opery a teď pracuje v domově důchodců! „Dělá tam kulturního referenta a pochvaluje si, jak je to skvělá práce. Já zkusil vypomáhat v neziskovce Letní dům, která dělá psychoslužby pro děti z dětských domovů, pomáhá pěstounům a ohroženým rodinám. Vypomáhám tam v PR oddělení,“ prozradil Aha! Vacek. Sice tím prý nezbohatne, ale baví ho to stejně jako překládání.

Hvězda Ulice Petr Vacek: Žena je naštěstí z chudých poměrů, tak mě chápe

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.