Slavní boháči: Vydělávají majlant, žádají o podporu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Slavní boháči: Vydělávají majlant, žádají o podporu!

Jamie Oliver stál daňové poplatníky nejvýše 303 tisíc korun.
Jamie Oliver stál daňové poplatníky nejvýše 303 tisíc korun. (Foto Facebook, Instagram, Profimedia.cz, Reuters)

Předpokládá se, že do konce dubna britská vláda v rámci programu, který má zamezit propouštění kvůli protipandemickým omezením, vyplatí 71 miliard liber, tj. přes 2 biliony korun. O podporu žádali i boháči, kterým pandemie narušila především zisky z restaurací.

O tisíce liber žádaly i kuchařské hvězdy Jamie Oliver (45) a Gordon Ramsey (54). Zatímco hvězda televizních kuchařských show Oliver (nedávno mu zkrachovala síť restaurací) pro své zaměstnance, kteří museli být dočasně propuštěni, získal něco přes 300 tisíc, majitel sítě exkluzivních restaurací Gordon Ramsey, jenž si během kariéry vydělal už přes 4 mld. Kč, požádal až o 759 tisíc korun. Podle Ramseyho lockdowny devastují celý byznys. „Od 19. března minulého roku jsme do letošního 3. února přišli o 57,5 mil. liber (2 mld. korun),“ přiznal deníku The Guardian proslulý šéfkuchař, který vládní kompenzace využil na to, aby nemusel propustit stovky svých zaměstnanců.

Peníze pro lidi

Na stejnou částku měl nárok zpěvák James Blunt (46), jenž provozuje vlastní londýnskou hospodu s restaurací o 25 zaměstnancích. Jeho jmění se přitom odhaduje na 440,4 mil. korun. Nutno říct, že přišel o zisky z koncertů... O podporu pro lidi ze své hospody žádal i režisér Podfu-(c)ku, Gentlemanů, Rozhněvaných mužů či Sherlocka Holmese Guy Ritchie (52). Pro své pracovníky získal kompenzace ve výši 10 až 25 tisíc liber. Údaje dostupné na webu britského ministerstva totiž uvádí pouze přibližné částky. Co se týká režiséra, tak ten disponuje, v přepočtu na koruny, více než 300 miliony.

Prohlédněte si speciál Reflexu: Velká jízda v kuchyni

Video se připravuje ...

 

Pomoc i pro Trumpa

Vyrovnat své ztráty se pokusili i lidé z politiky. Bývalý americký prezident Donald Trump tratil při uzavření golfového rezortu s luxusním hotelem ve skotském Balmedie sice už před pandemií (minulý rok zaznamenal ztrátu už osmý rok po sobě), stát však požádal o kompenzace v maximální výši asi 759 tisíc korun. Finanční situaci mu to moc nevylepší, neúspěšný projekt, který Trump otevřel v roce 2012 navzdory kritice tamějších obyvatel, v roce 2019 tratil o více než 33 milionů korun. To je pro člověka, jenž má majetek ve výši 3,5 mld. dolarů, pakatel...

Donald Trump opouští Bílý dům

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.