13. komnata Radima Uzla (80): Otřesné líčení nákazy covidem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

13. komnata Radima Uzla (80): Otřesné líčení nákazy covidem!

MUDr. Radim Uzel
MUDr. Radim Uzel (Profimedia.cz, ara)

Je lékař a už viděl ledacos. To, co Radima Uzla (80) čekalo po běžném koupání s přáteli v bazénu, ale předčilo jeho očekávání. „Chytil jsem covid. Přidal se k tomu zápal plic a embolie,“ řekl známý sexuolog v pořadu 13. komnata.

Virus ho na podzim loňského roku zcela paralyzoval. „Nevylezl jsem schody, ale to není všechno. Když jsem se vykoupal, nedokázal jsem se už utřít, musel jsem čekat, až oschnu,“ popisuje potíže, které rychle gradovaly.

Dusil se

„Třetí den jsem se začal dusit a bylo jasné, že to doma nezvládnu. Odvezli mě do vojenské nemocnice. To jsem už cítil, že na mě sáhla smrt, už jsem se loučil se životem,“ líčí kruté chvíle lékař. Za osmdesát let prý nikdy nebyl nemocný, nikdy nečerpal nemocenskou, do špitálu chodil jen do práce. Nyní si to vybral i s nádavkem.

Dodnes na prášcích

„Připadá mi, že jsem se znovu narodil, jsem vlastně dvouměsíční novorozenec. Ve vojenské mě sundali hrobníkovi z lopaty. Dodnes kvůli embolii musím brát léky a přetrvává námahová dušnost. A víte, co je zvláštní? Moje manželka ten virus nedostala. Není to chřipka, jde skutečně o něco úplně jiného,“ zamýšlí se Radim Uzel.

Manželka Pavla Trávníčka Monika po smrti maminky: Bát se covidu je na místě!

Video se připravuje ...

Smrt byla blízko

Nejstrašnější prý bylo, když ošetřující lékař přinesl paravan a postavil ho Uzlovi vedle postele. „Takže je konec, říkal jsem mu. Ne, to je kvůli pacientovi vedle vás,“ odvětil doktor. „Muž na vedlejší posteli do rána skutečně zemřel,“ dodal Uzel.

Lucie Bílá po vyléčení z covidu-19: Každému přeju, aby to prožil jako já

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
28. 2. 2021 • 07:08

Odporna cenzura ,soudruh a předseda ZV KSČ v nemocnici a žvanil Hapagon roznašeč víru po dědinách kde v kulturaku dostane 60tisic od starosty za hodinu bla bla.zkopirovali jste článek ze včera a bez diskuzi!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.