Odešel »Milda« Totter (66) ze skupiny KTO: Zemřel v Bohnicích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Odešel »Milda« Totter (66) ze skupiny KTO: Zemřel v Bohnicích

Odešel Miloslav »Milda« Totter (66) ze skupiny KTO.
Odešel Miloslav »Milda« Totter (66) ze skupiny KTO. (Foto Aha! – David Malík, David Kundrát, Facebook.com)

Kolegové se shodují, že to byl král foukačky. Na foukací harmoniku předváděl Milda Totter (†66), který zemřel už 7. ledna na celkové selhání organismu, hotové divy. Bohužel příliš holdoval alkoholu, který ho přivedl až do bohnické léčebny.

Deníku Aha! to potvrdil zpěvák a kytarista František Hacker (83), který se sešel s Mildou v roce 1986 ve skupině KTO (Kamarádi táborových ohňů). „Sám mi řekl, že pije od třinácti let. Že ještě nikdy nebyl střízlivý,“ prozradil muzikant. „Dost dlouho to zvládal skloubit, byl opravdu skvělý foukač, ale asi po dvaceti letech ho alkohol úplně zdolal. Už to nešlo,“ konstatoval Hacker smutně.

Hrál i s Waldou

Jako hráč na foukací harmoniku prošel Milda řadou známých skupin. „Znali jsme se z let sedmdesátých, kdy jsme jako mladíčci chodili na Saloony Greenhornů každý se svou kapelou. Milda byl už tenkrát výjimečný hráč na foukačku,“ zavzpomínal na dávné časy kapelník skupiny Zelenáči Milan Krbec. „Vystřídal pak různé kapely, většinou blueggrasové jako Zvonky, Chomouti a podobné. A také hrál na přelomu osmdesátých let se Zelenáči. Pak po emigraci Waldy Matušky nastoupil ke KTO, kde byl řadu let,“ připomněl Krbec.

Společná vzpomínka

Poslední roky nebylo po Totterovi ani vidu ani slechu, až přišla smutná zpráva, že v Bohnicích zemřel. Kamarádi táborových ohňů chtějí Mildovi, až to bude možné, uspořádat společnou vzpomínku.

Mildova harmonika zní nejen na nosičích zmíněných kapel, ale taky např. na albech Karla Zicha, Dalibora Jandy, Pavla Bobka či Michala Tučného.

 

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.