Pohlreich o zdravotních problémech: Tentokrát nejde o Hruškova jídla?!

Trochu uměle vytvořeným sporem úspěšného postrachu kardiologů Ládi Hrušky a nejznámějšího tuzemského televizního kuchaře Zdeňka Pohlreicha se baví kdekdo. Některé aspekty problému tolik vtipné nejsou - jen přeci si několik set tisíc lidí podle Hruškova receptáře doma skutečně vaří a zdravotní komplikace by se mohly po nějaké době takového stravování projevit.
Na štědrovečerní pozvání ke stolu s menu od Ládi Hrušky by Zdeněk Pohlreich v rámci pudu sebezáchovy nereagoval. "Jelikož vím, že v českých nemocnicích a na lékařských pohotovostech bývá o svátcích co nejméně lidí, tak bych to s díky odmítl. Můj žaludek by nebyl schopen strávit pecky, o kterých jsem slyšel, nebo je dokonce viděl," říká v Blesku s ironií sobě vlastní šéfkuchař.
Na Hruškovu tvorbu má ostatně jasný názor. "Myslím, že je to nebezpečné nejen zdravotně, ale i mentálně. Nemyslím, že by si lidé měli sami sebe vážit tak málo, že se budou pokoušet o podobné věci. Je to daleko za hranicí jídla na nějaké dělnické ubytovně. Je to zoufalství," tvrdí. Nicméně sám mezi řádky naznačuje, že ani dobře živený kuchař se nemocem nevyhne. K Vánocům by si totiž přál především zdraví, jako kdyby ho trochu zlobilo. "Kdyby to šlo, tak zdraví. Z hmotných dárků žádné přání nemám – co potřebuji, to mám," říká rázný kuchař.