Kde vaří slavní: U Pavla Vítka hrnce a pánve nezahálejí! Jak jeho kuchyni hodnotí architektka? + RECEPT

Zajímá vás, jak vypadají kuchyně českých celebrit? Kdo dává přednost luxusu a kdo naopak stylové kuchyni s nábytkem jako po babičce? Opět jsme zvonili u známých osobností a zjišťovali, jak to u jejich plotny vypadá. I tentokrát jsme požádali odbornici, vyhlášenou bytovou architektku Zuzanu Matelovou, která jejich »království« ohodnotila.
Pavel Vítek (51)
„Důležité je, že tam máme hodně místa na exotická koření, to totiž máme v jídle hodně rádi. Vozíme si ho ze světa. U nás se vaří skoro denně. I když kuchyň nemáme bůhvíjak velkou, troufám si říci, že je praktická. Máme v ní všechno, co člověk potřebuje.“
Přísným okem architektky
+ Stylový kuchyňský kout celkově příjemně zapadá do celého stylu multifunkčního pokoje. Sice je zde přebytek zvolených dřevodekorů, což celkově dojem trochu kazí, ale v tomto prostoru to není velkým prohřeškem.
- Zrušila bych především odlišný dekor policových systému v kuchyňské části, jinak je zde řešeno vše celkem prakticky.
Pavlův karlštejnský jablečný koláč
Potřebujete: 1 kg jablka, 1 balení vanilkového cukru, jednu dávku mleté skořice, jednu dávku másla, dvě sklenice mouky, jednu sklenici cukru.
Postup: Mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme dohromady. Jablka očistíme, nastrouháme na hrubším struhadle a přimícháme skořici. Troubu předehřejeme na 150 °C. Na vymazaný plech nasypeme jednu třetinu mouky s cukrem, na tu navrstvíme jablka, opět zasypeme moukou a drobně nakrájíme máslo. Karlštejnský jablečný koláč pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Upečený moučník nakrájíme a můžeme podávat. Porce můžete ozdobit lístkem čerstvé máty.