Velikonoční mlsání: Perníková vajíčka podle Anety Bartuškové

Velikonoce jsou opět tady a my opět přemýšlíme, čím je letos ozvláštnit. Vyzkoušejte recepty našich čtenárů a prožijte příjemné svátky.
Perníková vajíčka podle Anety Bartuškové
Potřebujete
500 g hladké mouky • 1 lžičku prášku do pečiva • ½ lžičky jedlé sody • 250 g moučkového cukru • 3 vejce • 3 lžíce medu • 1,5 lžičky perníkového koření • 3 lžíce kakaa • 1 žloutek na potření
Na bílkovou polevu:
150 g moučkového cukru • 1 bílek • 2 lžíce citronové šťávy • potravinářská barviva
Postup
Do mísy dáme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva, sodou, přidáme cukr, vejce, med, perníkové koření a kakao. Vypracujeme těsto, které necháme aspoň hodinu odležet. Potom vyválíme plát asi na 3 mm. Vykrajujeme vajíčka, klademe na plech s pečicím papírem. Pečeme asi 10 –15 minut. Po vyjmutí z trouby ihned potřeme rozšlehaným žloutkem. Po vychladnutí ozdobíme polevou, kterou připravíme z uvedených surovin a různě dobarvíme potravinářskými barvivy.