Velikonoční mlsání: Kávová vajíčka podle Martiny Antalové

Velikonoce jsou opět tady a my opět přemýšlíme, čím je letos ozvláštnit. Vyzkoušejte recepty našich čtenárů a prožijte příjemné svátky.
Kávová vajíčka podle Martiny Antalové
Potřebujete
200 g másla • 200 g hladké mouky • 100 g cukru • 100 g mletých ořechů • čokoládovou polevu
Na krém:
100 g másla • 70 g cukru • 1 vanilku • 4 lžíce silné kávy
Postup
Máslo utřeme s cukrem, přidáme ořechy a mouku a vypracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme vajíčka a v polovině z nich vykrojíme střed. Upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Vychladlé slepujeme krémem, který připravíme vyšleháním másla s cukrem, vanilkou a kávou. Vajíčka ozdobíme čokoládovou polevou.