Velikonoční mlsání: Medové jidáše podle Boženy Peřinové

Velikonoce jsou opět tady a my opět přemýšlíme, čím je letos ozvláštnit. Vyzkoušejte recepty našich čtenárů a prožijte příjemné svátky.
Medové jidáše podle Boženy Peřinové
Potřebujete
500 g polohrubé mouky • 100 g másla • 250 ml mléka • 1 kostku droždí • 1 vanilkový cukr • 50 g cukru krupice • 2 vejce • sůl • 1 vejce na potření • med
Postup
Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, špetku soli, cukr, vejce a máslo pokojové teploty. Přidáme kvásek, zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Pak těsto vyndáme na vál, rozdělíme na 8 dílů a děláme různé tvary, které mají připomínat zavinutý provaz. Klademe na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200 °C asi 15 – 20 minut. Upečené potřeme tekutým medem.