PROSTŘENO: Čokoládové brownies podle Martina Koumala

Hančiny recepty jsou sestaveny podle zásad bezlepkové diety, kterou musí dodržovat.
Čokoládové brownies podle Martina Koumala
Potřebujete:
225 g hořké čokolády (70 % kakaa) • 200 g moučkového cukru • 150 g mletých mandlí • 100 g vlašských ořechů • 225 g másla • 3 vejce
• 1 vanilkový lusk
Poleva:
jahody • maliny • cukr dle chuti
Postup:
1. Nejprve si připravíme těsto: do rendlíku dáme máslo a kvalitní hořkou čokoládu a necháme rozpustit ve vodní lázni.
2. Mezitím v druhém rendlíku přivedeme smetanu k varu. Rozřízneme vanilkový lusk. Nasekáme nahrubo hrst vlašských ořechů.
3. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
4. Čokoládu rozpuštěnou s máslem necháme trochu vychladnout. Nalijeme ji do mísy, kam přidáme vejce, mandlovou mouku (najemno namleté mandle), moučkový cukr, sekané ořechy a vanilková semínka. Celou směs pořádně zamícháme a přelijeme do formy na pečení.
5. Pečeme v troubě cca 20–25 minut tak, aby se moučník na povrchu zatáhl, ale uvnitř zůstal syrový.
6. Poleva: Na pánvi lehce povaříme jahody s malinami a dle chuti přisypeme požadované množství cukru.