Sladké dobroty: Perník s bílou polevou podle Ivany Bartuškové

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!
Perník s bílou polevou podle Ivany Bartuškové
Potřebujete
150 g hořké čokolády • 150 g másla • 150 g cukru krupice • 4 vejce • 2 lžíce rumu • 3 lžičky perníkového koření • 100 g hladké mouky • 50 g solamylu • 2 lžičky prášku do pečiva • pikantní marmeládu • 180 g moučkového cukru
Postup:
Máslo vyšleháme s cukrem, vejci a kořením do pěny. Pak zašleháme rozpuštěnou čokoládu, mouku se škrobem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a pečeme asi 30 minut na 170°C. Vlažný korpus prokrojíme. Jeden díl potřeme marmeládou a přiklopíme druhým. Z moučkového cukru, rumu a 2 lžic horké vody umícháme hladkou polevu a rozetřeme na moučník.