Bez zmrzlinovače a připravené za pár minut: Jak na domácí zmrzliny?!

Co by to bylo za léto bez zmrzliny? Její domácí výroba vůbec nemusí být složitá a ani není potřeba zmrzlinovač. Aha! vám přináší 5 receptů na domácí zmrzky a sorbet, které jsou připravené za pár minut.
Jahodová
- Potřebujete: 285 g čerstvých jahod, ½ hrnku cukru, ⅔2/3 hrnku smetany ke šlehání
- Postup: Jahody zbavte stopek, nakrájejte je na menší kousky a dejte alespoň na 3 hodiny do mrazáku. Mražené jahody nechte lehce povolit (pár minut), smíchejte s cukrem a pomocí ručního mixéru mixujte. Jakmile jsou jahody nasekané na menší kousky, přidávejte postupně smetanu a nepřestávejte mixovat. Hotovou zmrzlinu můžete ihned podávat.
Kokosová
- Potřebujete: 4 banány, 400 ml kokosového mléka, šťávu z 1 limetky, 1 hrnek kokosových lupínků
- Postup: Banány nakrájejte na kolečka a dejte na 3 hodiny do mrazáku. Mražené banány nechte lehce povolit a smíchejte s kokosovým mlékem. Rozmixujte, přilijte limetkovou šťávu a na závěr promíchejte s kokosovými lupínky. Zmrzlinu přendejte do plastové krabičky a dejte ještě na 15 – 30 minut do mrazáku, aby měla ideální konzistenci.
Čokoládová
- Potřebujete: 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka, ⅔2/3 hrnku rozpuštěné mléčné čokolády, 2 hrnky smetany ke šlehání.
- Postup: Připravte si plastovou krabičku o velikosti 23 x 13 cm. V jedné míse smíchejte kondenzované mléko s rozpuštěnou čokoládou. V druhé míse vymíchejte smetanu do šlehačky. Postupně šlehačku zapracujte do čokoládové směsi a vylijte do připravené krabičky a zakryjte víčkem nebo potravinovou fólií. Dejte alespoň na 6 hodin do mrazáku.
Vanilková
- Potřebujete: ½ plechovky slazeného kondenzovaného mléka, 600 ml smetany ke šlehání, 1 lžičku vanilkového extraktu.
- Postup: Pomocí ručního šlehače vyšlehejte do husté směsi kondenzované mléko, smetanu a vanilkový extrakt. Připravte si plastovou krabičku o velikosti 23 x 13 cm a směs do ní vylijte, zakryjte víčkem a dejte alespoň na 6 hodin do mrazáku.
Mangový sorbet
- Potřebujete: 250 g oloupaného manga, 125 g krystalového cukru, 250 ml vody, 2 lžíce citronové šťávy.
- Postup: Mango rozmixujte dohladka. V menším kastrůlku smíchejte vodu s cukrem, zahřejte a nechte cukr zcela rozpustit. Nechte vychladnout a směs přilijte k rozmixovanému mangu. Promíchejte a přendejte do uzavíratelné krabičky a dejte zhruba na 2 hodiny do mrazáku (nesmí zcela zmrznout).