Kačenka (1) přežila srážku s vlakem: Mezi kolejemi trpěla dva dny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Kačenka (1) přežila srážku s vlakem: Mezi kolejemi trpěla dva dny

Těžce zraněné zvíře leželo uvězněné mezi kolejemi.
Těžce zraněné zvíře leželo uvězněné mezi kolejemi.  (Foto Jan Junek, Václav Štefan )

Kočičku (1) srazil vlak u Bratkovic na Příbramsku. Její osud nebyl lhostejný strojvůdci Janu Junkovi (29). Ten zahlédl, že je naživu a zalarmoval zvířecí záchranáře.

„Zahlédl jsem ji asi 500 metrů před Bratkovicemi. Poprvé byla v pořádku a u trati číhala na kořist,“ řekl Aha! Junek, který zvíře na trati z Českých Budějovic do Prahy potkal celkem třikrát. „Když jsem se odpoledne vracel, ležela v kolejích a vypadala mrtvá. Nazítří na cestě do Prahy, jsem ji spatřil znovu a přišlo mi, že zvedala hlavičku,“ dodal mašinfíra, který zalarmoval průvodčí a společně kontaktovali spolek Příbramské kočky, z. s., který o zvířata v nouzi pečuje. Těžce zraněná a promrzlá kočka, kterou zachránci pojmenovali Kačenka, skončila v péči veterinářů.

Kačence poslali 20 tisíc korun!

„Kačenka byla vystresovaná a prostydlá, protože na místě byla přes noc, když mrzlo. Už z dálky na mě prosebně mňoukala,“ sdělil Aha! Václav Štefan, předseda spolku Příbramské kočky, z. s. , který zvíře odvezl na veterinu. „Vyšetření ukázala, že má kočička zlomenou pánev a kvůli oteklé míše necitlivé zadní nožičky. Pokud jí ale otok splaskne, mohla by zase chodit,“ dodal. Na léčbu Kačenky lidé na transparentní účet poslali už 20 000 Kč.



Přečtěte si
Uživatel_5511091
6. 3. 2021 • 22:13

Nejsem kočkomil, ale většina lidí je větší svinstvo, než nebohá zvířata, která nikomu nic nedělají. Takže ano, i já raději posílám peníze na léčbu zvířat, která si nějaký člověk třeba pořídil a pak vyhodil, protože už ho "hračka" nebavila. Už jen za tohle chování bych lidem neposlala ani korunu.

-bello-
6. 3. 2021 • 18:29

Díky posílám strojvůdci Junkovi .
Není citově okoralý, jako někteří a moc mu děkuju.Nikdo si neumí představit co cítí zvíře, kdy čeká na pomoc a v děsu umírá.

bublina09
6. 3. 2021 • 14:12

Nemám slov. proč na obyčejnou kočku lidi posílají tolik peněz, radši je měli poslat na bohulibější výdaje- např. léčbu nějakého člověka či na výzkum léčiv, apod. To by určitě bylo rozumnější, zase ale cítím, že se do mě budou obouvat kočkomilové. Ale každý má právo na svůj názor.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.