Smrt policisty: Bílým mercedesem bourala, stříbrným jela od soudu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Smrt policisty: Bílým mercedesem bourala, stříbrným jela od soudu!

Auto policistů bylo totálně zdemolované.
Auto policistů bylo totálně zdemolované. (Foto Aha! – Václav Burian, Tonda Tran, PČR)

Vlasy skryté pod kapucí, tvář zakrytá respirátorem. Tak včera k soudu dorazila Jitka R. (39), aby vypovídala o nehodě, při které bílým mercedesem nabourala vůz policistů. Jeden z nich, Pavol K. (†31), ji nepřežil. Luxusním vozem pak také odjela!

Soudní líčení začalo už v lednu, tehdy ale obžalovaná matka dvou dětí nedorazila. Včera už o osudném dni vypovídala. Loni 5. července prý začala pít, protože její manžel na koupališti flirtoval s jinou, pak se pohádali. „Dal mi facky, že jsem spadla. To si ale nepamatuji, dozvěděla jsem se to až zpětně, když mi to muž a syn řekli,” řekla u soudu.

Víno a vodka

Celkem prý vypila lahev bílého vína a tři vodky smíchané s energetickým nápojem. „Potom jsem v nějakém afektu nasedla do auta a stala se tragédie,“ vypověděla se slzami na krajíčku. V ulici 5. května před začátkem dálnice D1 nabourala policejní vůz. „V místě, kde byla stanovená rychlost maximálně 80 kilometrů za hodinu, jela zhruba 150 kilometrů za hodinu,“ řekl žalobce Tomáš Saňa.

Měla 2,13 promile

Jitka R. po srážce nadýchala 2,13 promile, závažnější zranění neměla. „Paní je malinká, vůbec není divu, že hladina alkoholu v její krvi byla takto vysoká,“ zhodnotil požitou dávku znalec Radomír Čabala. V těle řidičky bylo nalezeno i velmi malé množství kokainu. „Snažím se kompenzovat, co ostatní musí zažívat kvůli mé nezodpovědnosti,“ uzavřela Jitka R., než opustila budovu soudu, před kterou na ni čekal stříbrný mercedes. Nasedla na místo spolujezdce a odjela. Hrozí jí až osm let vězení.

Výčitky kvůli svatbě

V nabouraném voze seděli tři policisté, Pavol K. (†31) zemřel, jeho dva kolegové byli vážně zraněni. „Po nárazu jsem byla v bezvědomí a probrala jsem se až v sanitce,“ popsala policistka Ivana H., máma čtyř dětí. Měla otřes mozku, naraženou páteř a další pohmožděniny. S nehodou a smrtí kolegy se vypořádává dosud. „Byl to i kamarád. Byl mladý a plánoval svatbu. Já jsem taktéž měla v září svatbu. Přišlo mi to vůči jeho dívce nefér, že já jsem se vdávala a ona ne,“ svěřila se. Dodnes se prý také bojí své děti vozit v autě.

Diskuze o pásech

Obhájce obžalované Blend Raji už při minulém stání naznačil, že chce, aby se znalec vyjádřil k tomu, zda byli policisté v autě připoutaní. „Řidič a spolujezdec nevím, ale myslím si, že byli připoutáni, protože vozidla mají čidlo. Já jsem taktéž byla poutaná,“ uvedla Ivana H. Dodala ale, že policisté se během služebních úkonů nebo zákroků poutat nemusí, aby jim to případně nebránilo vyběhnout nebo rychle zakročit z vozu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.