Poláci odletěli do Mexika a skončili jako v hororu: UNESLI JE A VZALI JIM ORGÁNY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Poláci odletěli do Mexika a skončili jako v hororu: UNESLI JE A VZALI JIM ORGÁNY!

Polsko je drsným osudem mladíků otřeseno.
Polsko je drsným osudem mladíků otřeseno. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Hrůza! Na touhu po exotice a lepším zaměstnání doplatili dva mladí Poláci, kteří se vydali do Mexika za přislíbenou prací. Na místě jim ale odebrali ledviny a další tělesné orgány. Jeden z Poláků zemřel, druhý je v kómatu.

Polsko je drsným osudem mladíků otřeseno, o aféře je ale zatím málo zpráv. Jisté je, že začátkem února odletěli do Mexika tři mladíci (všichni 20). Práci tam jim údajně sehnal další Polák, který už v Mexiku déle pobýval. Když ale přijeli do země, která je nechvalně známá svou vysokou a brutální kriminalitou, místo slíbené práce je čekal prakticky únos. Dvěma klukům odebrali ledviny a další tělesné orgány. Jeden z nich zemřel, druhý je v kómatu, třetí se nezraněn vrátil do vlasti a policie ho vyšetřuje, informuje deník Fakt.

Organizovaný gang Server Onet.pl. tvrdí, že jde o práci organizovaného gangu a polských obětí v Mexiku může být mnohem víc. Vůbec není jasné, zda je do zločinu nějak zapleten i Polák, který krajanům práci domluvil. Jestli dal pachatelům tip.

„O případu ví polský konzulát. Velvyslanectví po obdržení informací neprodleně podniklo příslušné kroky. Konzul je ve stálém kontaktu s příbuznými poškozených a místní prokuraturou, která vyšetřuje okolnosti případu,“ uvedlo polské ministerstvo zahraničí s tím, že další podrobnosti vzhledem k ochraně osobních údajů nemůže sdělit. Vydalo ale varování, aby Poláci nejezdili do nejvíce nebezpečných krajů Mexika, což jsou Guadalajara, Monterrey, Puebla a Veracruz.

Uřízli mu hlavu

Polský tisk rovněž upozorňuje na dva roky starý případ Krzysztofa Chmielewského, který chtěl Mexiko objet na kole. I jeho ale unesli, mučili a nakonec mu uřízli hlavu.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.