Ministr zdravotnictví: Blatného opouštějí nejbližší | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ministr zdravotnictví: Blatného opouštějí nejbližší

Jan Blatný (za ANO) na tiskovce po jednání vlády
Jan Blatný (za ANO) na tiskovce po jednání vlády (Úřad vlády ČR)

Tým spolupracovníků ministra zdravotnictví Jana Blatného (50, za ANO) se opět zúžil. Po necelých šesti měsících skončil náměstek pro zdravotní péči Aleksi Šedo (59). Od Nového roku jde již o čtvrtého člena vedení, který ho opustil.

„Dohodli jsme se s panem náměstkem, že dnes skončí ve funkci. Bohužel se nesetkaly naše představy o fungování sekce zdravotní péče,“ napsal na sociální síť ministr Blatný s tím, že jeho agendu si převezme jiný náměstek, a to Vladimír Černý. Není to ale jediná ohlášená personální změna během čtyř týdnů.

V pondělí ze zdravotních důvodů opustil post Národního koordinátora očkování proti covidu-19 Zdeněk Blahuta (60). Týden předtím Blatný odvolal svou politickou náměstkyni Alenu Šteflovou. Ta se totiž nechala přednostně naočkovat ve Státním zdravotním ústavu a vakcínu dala píchnout i svému manželovi. A jako první letos ministerstvo začátkem ledna opustil ředitel odboru komunikace Jan Brodský. Jaké byly důvody, rezort ani on sám neuvedl.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.