Pohřeb policejního mluvčího (†56): Loučily se maminka i dcera | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb policejního mluvčího (†56): Loučily se maminka i dcera

Rodina a kolegové na pohřbu oblibeného policisty Pavla Hantáka (†56)
Rodina a kolegové na pohřbu oblibeného policisty Pavla Hantáka (†56) (Foto Aha! – Martin Přibyl, Profimedia)

Rodina, ale i desítky kolegů, bývalých policistů, se rozloučily na vinohradském hřbitově s bývalým mluvčím Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (UOOZ) Pavlem Hantákem (†56). Zemřel údajně na covid!

Za tónů Gottovy písně Už z hor zní zvon u rakve plakaly pro svého syna maminka Věra a jeho dcera. „Milovanému tatínkovi s láskou Ivetka,“ nechala napsat na věnec z červenobílých růží, který byl na hnědé rakvi. O tu byla opřena fotografie, kde se Hanták usmíval.

Rozloučit se s ním přišel i bývalý šéf ÚOOZ Robert Šlachta (49). Ten bral Hantáka jako člena rodiny. „Stali se z nás přátelé, rodina... Byl to výjimečný odborník. Učil mě, jak komunikovat s médii, kdy a co říkat, kdy být radši zticha,“ řekl o zesnulém.

Odešel na protest

Hanták pracoval nejprve u okresní policie v Táboře, později odešel do Prahy, kde se v roce 2008 potkal v ÚOOZ se Šlachtou. Skončili společně v roce 2016 na protest proti reorganizaci útvaru, kterou provedl tehdejší ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.