Vražda manželů v Přerově opět u soudu: Proces už trvá 11 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vražda manželů v Přerově opět u soudu: Proces už trvá 11 let!

Vražda manželů v Přerově opět u soudu.
Vražda manželů v Přerově opět u soudu. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Se zastavením trestního stíhání, které trvá už přes 11 let, včera u soudu neuspěl Pavel N. (45). Ten podle obžaloby v Přerově zavraždil svého otce a jeho ženu. Vinu nadále popírá.

Trestní stíhání obžalovaného začalo v roce 2009. Případem se od té doby třikrát zabýval olomoucký krajský soud, který Pavla N. obžaloby vždy zprostil. Vrchní soud ale rozhodnutí pokaždé zrušil, nakonec případ přestěhoval do Ostravy. Pavel N. byl původně obžalovaný společně se svou matkou, ta však v době procesu zemřela. Rozhodnutí nepadlo „Obžalovaný nás zásobuje řadou návrhů na doplnění dokazování. Namítal také podjatost soudu. Navíc zpochybňuje místní příslušnost našeho soudu.

Proto nám ubíhají měsíce a nic se neděje,“ vysvětlil soudce Miroslav Mucha s tím, že Pavel N. popřel devadesát procent materiálu ze spisu. Otec prý žije Pavel N. svou vinu od samého počátku odmítá. „Nikoho jsem nezavraždil. Naopak mám důkaz, že je otec živý,“ řekl před soudem, kterému včera předložil dokumenty s dědickým řízením. Soubor předal v jednací síni a tvrdil, že kvůli koronaviru si nemohl koupit obálku, aby podklady poslal poštou. Na to však podle soudce měl čas od loňského léta dostatek času.

Těla zmizela

Manželé z Přerova zmizeli v listopadu 2009. V domě se našly krvavé stopy na zdech a podlaze. Ačkoliv jejich těla zmizela, podle znalců byl rozsah stop takový, že následky zranění nemohli přežít. Na místě činu a v autě byly navíc DNA a pachové stopy obžalovaného. Podle obžaloby matka a syn pár zavraždili, těla naložili do osobního auta a odvezli na neznámé místo. Důvodem mohly být podle obžaloby rodinné i majetkové spory.

Chtěl se zbavit tety

V roce 2015 plánoval Pavel N. vraždu tety, která spravovala majetek po jeho zemřelém otci. Zvažoval několik verzí včetně zabití palcátem. Pomoci mu měla jeho známá, ta se ale obrátila na policii a stala se korunní svědkyní. Od soudu odešel s 13letým trestem, který mu byl snížen na osm let. Rozsudek byl ale zrušen a navrácen k novému projednání, muž proto putoval z výkonu trestu zpět do vazby.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.