Opilá zabila policistu (†31): Na osmdesátce se řítila 150! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Opilá zabila policistu (†31): Na osmdesátce se řítila 150!

Nabourala zezadu do auta s policisty z moravskoslezského kraje.
Nabourala zezadu do auta s policisty z moravskoslezského kraje. (Foto Aha! – V. Burian, PČR, iDnes.cz)

Policejní auto napasované na svodidla, dva těžce zranění policisté, jejich kolega Pavol K. (†31) mrtvý. Řidička Jitka R. (39) vyvázla z bouračky nezraněná, k soudu včera vypovídat nepřišla.

Jitka R. dovolila, aby se jednalo v její nepřítomnosti, žalobce proto přečetl obžalobu. Podle ní matka dvou dětí loni 5. července sedla opilá za volant. Už ve Vnislavově ulici na Praze 2 svým bílým mercedesem nabourala do zaparkovaného auta. Místo aby zastavila, pokračovala až do ulice 5. května před začátkem dálnice D1.

„V úseku, kde je povolena rychlost 80 kilometrů v hodině, jela rychlostí zhruba 150 km/h,“ popsal žalobce Tomáš Saňa. V té chvíli nabourala zezadu do auta s policisty z moravskoslezského kraje. To náraz odmrštil na svodidla a přetočil do protisměru. Pavol K. nehodu nepřežil, jeho kolega a kolegyně byli vážně zraněni.

Řidičce se nic nestalo, nadýchala ale 2,13 promile. Za usmrcení a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti i za ohrožení pod vlivem návykové látky jí hrozí až osm let vězení. Podle advokáta je hospitalizovaná. „Je z toho nešťastná, snáší to velmi špatně, proto tady dnes není,“ uvedl její obhájce Blend Raji.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.