Restaurace prodávala staré jídlo: Hrozila otrava hostů!

Dobrou chuť vám přeje restaurace Střelnice v Kadani... Špinavé podlahy i vypínače, pavučiny na umyvadle i v chodbách nebo zaschlé potraviny a rez na kuchyňských robotech. To jsou jen některé nedostatky, které v podniku odhalili hygienici. A také zjistili, že tu prodávali i několik dní staré jídlo.
Kontroloři si stěžovali také na silný zápach. „Prostory kuchyně jsou bezokenní, byly zde cítit pachy z vaření, na stěnách ve spárách mezi obklady a na stropě byly zjištěny žluté nánosy mastnoty a na stropě mokré skvrny,“ vyplývá ze zprávy Krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem.
„Zjištěný stav nevylučuje možnost kontaminace potravin a připravovaných pokrmů, může dojít k pomnožení mikroorganismů a k tvorbě toxinů a tedy k ohrožení bezpečnosti pokrmů, čímž vzniká riziko ohrožení zdraví strávníků alimentárním onemocněním (otrava z potravin, pozn. red.),“ doplňují hygienici. Ti restauraci okamžitě uzavřeli do doby, než provozovatel nedostatky odstraní.