Nový »hamburgerový« učební obor: Vychovají pracanty pro české fastfoody

Zaměstnance pro provozovny rychlého občerstvení začne vychovávat střední škola v Ostravě. Jako první v Česku otevře od nového školního roku obor fastfoodová gastronomie.
První absolventi tak vyjdou v roce 2021. Škola počítá, že přijme 24 studentů, kteří budou mít praxi v řetězcích rychlého občerstvení.
„Dostáváme se přímo v Ostravě do kontaktu se zaměstnavateli, kteří říkají, že nemají personál a potřebovali by, aby žáci uměli různé věci. Je pravda, že doteď jsme se na ty fastfoodové řetězce dívali skrz prsty, ale musím přiznat, že neprávem, protože ta náročnost provozu a standardy jsou opravdu velmi vysoko,“ dodala ředitelka střední školy gastronomie a turismu Miriam Lacinová. Víte, že......za zakladatele fastfoodů je považován Američan českého původu Ray Krog?