Meruňkový koláč

POTŘEBUJETE: 2 kelímky polohrubé mouky 1 kelímek krupicového cukru 1 kypřící prášek 2 kelímky Kysané smetany z Valašska 3 lžíce mléka 2 vejce máslo a mouku na formu
NA DROBENKU: 50 g másla 50 g krupicového cukru 100 g hrubé mouky
V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme kysanou smetanu, mléko a vejce. Prošleháme ruční metlou dohladka. Směs nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané pečící formy, poklademe omytými, vypeckovanými a naporcovanými meruňkami a posypeme drobenkou, kterou připravíme z vychlazeného másla, cukru a mouky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 24.