Recepty z hor: Jizerský vrabec

POTŘEBUJETE: 600 g libovějšího bůčku s kostí 2 stroužky česneku mletou sladkou papriku sůl hladkou mouku
Očištěný nevykostěný bůček nakrájíme podél kosti na kousky, potřeme rozetřeným česnekem se solí a poprášíme mletou sladkou paprikou. Dáme na pekáček, podlijeme lehce vodou a pečeme v troubě dozlatova a dokřupava, občas otáčíme, aby se maso peklo ze všech stran. Během pečení odebíráme přebytečný tuk, maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou. Měkké maso vyjmeme, z okrajů pekáče seškrábneme výpečky, vydusíme na tuk, zaprášíme moukou. Podle potřeby dosolíme a povaříme. Bůček lze podávat s chlebem, vařeným bramborem nebo knedlíky a zelím či špenátem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 3.