Na chatu i do přírody: Sladko-kyselé grilované špízy

POTŘEBUJETE: 1 kg kuřecích prsou 3 lžíce olivového oleje 3 lžíce přísady do jídel 1 limetku 2 chilli papričky 1 svazek koriandru 1 lžíci medu
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a smícháme s marinádou
připravenou z olivového oleje a přísady do jídel. Vše dobře promícháme. Kostky masa napíchneme na špejle a pokapeme šťávou z 1/2 limetky. Takto připravené špízy přikryjeme a necháme 30 minut až 1 hodinu odležet. Marinované špízy grilujeme na rozpáleném grilu ze všech stran, dokud nebudou mít krásnou zlatavou barvu. Hotové špízy posypeme nakrájenými chilli papričkami a koriandrem, pokapeme zálivkou z medu, šťávy z druhé 1/2 limetky a
nastrouhané limetkové kůry. Špízy před podáváním necháme ještě 5
minut v teple odležet, aby se chutě pěkně propojily. Nesmíme zapomenout, že špejle před použitím namočíme do vody, aby se během grilování nespálily.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 17.