Vaříme se zeleninou: Čínské hovězí s jarní cibulkou

POTŘEBUJETE: 200 g hovězí svíčkové 2 ½ lžíce oleje ½ cibule 3 stroužky česneku 3 jarní cibulky
NA MARINÁDU: 1 lžičku kukuřičného škrobu 1 lžičku sójové omáčky 1 lžičku sherry
NA OMÁČKU: 2 lžičky ústřicové omáčky 2 lžíce sójové omáčky ¼ lžičky sezamového oleje 1 lžíci cukru sůl mletý pepř
Hovězí nakrájené na nudličky naložíme do marinády připravené z uvedených surovin a necháme marinovat asi 10 minut. Na woku (případně na hlubší pánvi) rozehřejeme lžíci oleje a orestujeme na něm maso, dokud nebude napůl hotové. Dáme stranou a z pánve slijeme šťávu. Přidáme zbylý olej a orestujeme nakránený česnek s nakrájenou cibulí dosklovata. Poté přidáme maso, promícháme a postupně přiléváme omáčku, kterou vymícháme z uvedených surovin. Restujeme do té doby, než bude maso úplně propečené, až poté přidáme nakrájenou jarní cibulku. Promícháme, podle potřeby dochutíme a servírujeme s rýží.
Více receptů najdete v tištěném APŽ číslo 15.