Houbové recepty: Pappardelle s houbami

POTŘEBUJETE 4 lžíce oleje 500 g lesních hub 5 stroužků česneku mletý kmín šťávu z ½ citronu sůl mletý pepř 3 lžíce másla 400 g těstovin pappardelle 100 g parmazánu 1 hrst nasekané petržele
Na rozpáleném oleji orestujeme pokrájené houby dozlatova. Přidáme najemno nasekaný česnek, kmín a dobře promícháme. Jakmile česnek zezlátne a hezky se rozvoní, zakápneme citronovou šťávou a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme a dáme na chvilku stranou vychladnout. Poté vmícháme studené máslo a necháme ho dobře rozpustit. Pappardelle uvaříme podle návodu a promícháme s máslovou omáčkou. Podáváme zasypané sýrem a petrželkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 36.