Tvarohové recepty: Meruňkovo-tvarohová zmrzlina

POTŘEBUJETE: 500g meruněk 250 g třtinového cukru 250 g měkkého tvarohu Boni 250 g zakysané smetany
Meruňky omyjeme, vypeckujeme a naporcujeme na menší kousky. Dáme je do rendlíku, přisypeme k nim cukr a na mírném ohni necháme probublávat, až se rozvaří (můžeme podlít i trochou vody). Necháme je zcela vychladnout. Tvaroh prošleháme se zakysanou smetanou, přidáme meruňky a mixérem na mírnější otáčky vše prošleháme do hladké hmoty. Hotovou směs přendáme do nádoby odolné nízkým teplotám a dáme do mrazničky. Zhruba každou hodinu promícháváme, aby se neudělaly ledové krusty.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 34.