Do krabičky: Krůtí maso zapečené s květákem a brokolicí

POTŘEBUJETE: 500 g krůtích prsou 2 lžíce olivového oleje sůl 400 g květáku 400 g brokolice 200 ml 33% smetany 4 vejce velikosti M 200 g čedaru muškátový oříšek
Krůtí prsa nakrájíme na drobné kostičky a osolíme je. Na troše olivového oleje je zprudka orestujeme na pánvi, stačí 2–3 minuty. Do osolené vroucí vody dáme na růžičky rozebraný květák a brokolici. Necháme je povařit 2–3 minuty. Růžičky slijeme a ideálně zchladíme ledovou vodou, aby si zachovaly barvu. V misce si rozmícháme smetanu společně s vejci a špetkou soli. Přidáme také trochu muškátového oříšku. S ním ale spíše opatrně, protože je hodně výrazný, tak ať to nepřepálíme. Růžičky květáku, brokolice, krůtí maso a nastrouhaný čedar promícháme a přendáme do zapékací misky vyložené pečicím papírem (popř. pokud chceme připravovat bez papíru, tak ji lehce vymažeme olejem). Vše zalijeme směsí vajec a smetany a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C 20–30 minut, dokud se neudělá krásná krusta. Do krabičky přidáme i čerstvou zeleninu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26-27.