Podzimní zavařování: Pomerančová marmeláda s likérem

POTŘEBUJETE: 500 g pomerančů 200 g cukru 2 lžičky Ovocného pektinu Labeta 1 lžičku Kyseliny citronové Labeta 50 ml pomerančového likéru Cointreau citronovou šťávu
Pomeranče oloupeme, rozdělíme na jednotlivé dílky, ty také oloupeme a zbavíme veškerých slupek a bílé části pod kůrou. Dužinu nakrájíme na menší kousky. Pomeranče a cukr vložíme do hrnce a rozmixujeme. Přidáme lžičku kyseliny citronové a vymačkanou šťávu z citronu. Zvolna přivedeme k varu. Pektin smícháme se lžičkou cukru a vmícháme k pomerančům. Nakonec přilijeme pomerančový likér a na nízkém stupni povaříme do požadované hustoty (ne však déle než 20 minut). Když je zavařenina hustá, nalijeme ji do vyvařených skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 43.