Borůvkovo-levandulový sirup

POTŘEBUJETE: 500 ml borůvek 300 g Třtinového želírovacího cukru Labeta ½ lžičky Kyseliny citronové Labeta pár stonků levandule ½ citronu vodu na doředění
Den předem prosypeme borůvky želírovacím cukrem a pořádně rozmačkáme, aby pustily šťávu. V tuto chvíli rovnou přidáme kyselinu citronovou, levanduli a citronovou šťávu, necháme přes noc odležet v chladu. Želírovací cukr zajistí, že sirup z něj bude krásně hustý. Druhý den směs pořádně přecedíme, doředíme vodou dle svých preferencí a chuti, svaříme a plníme do sterilizovaných lahviček. Hrdla i víčka otřeme alkoholem, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru až do vychladnutí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 33.