Vánoce: Karamelové pralinky

POTŘEBUJETE: 200 g másla 300 ml cukru 200 ml smetany nebo mléka 500 ml sušeného mléka oříšky čokoládový krém (nutella) čokoládu na vaření
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat. Přilijeme smetanu nebo mléko a vaříme, dokud se karamel nerozpustí. Odstavíme a po chvíli postupně vmícháme sušené práškové mléko. Směs dobře rozmícháme, aby v ní nebyly hrudky a rozetřeme na vymazaný plech o tloušťce 2 cm. Do hmoty popouštíme nadrobno nasekané oříšky, a když hmota ztuhne, vyklopíme ji. Celý karamel potřeme asi půlcentimetrovou vrstvou krému nebo nutelly. Nakrájíme jej na stejné kostičky a každou obalíme v rozpuštěné čokoládě. Necháme v chladu ztuhnout.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 48.