Svatomartinské recepty: Pečivo s kachním masem

POTŘEBUJETE: 150 g upečeného kachního masa (můžeme použít to, co nám zbylo z pečené kachny) 3 červené cibule olivový olej sůl mletý pepř 3 lžíce třtinového cukru 1 pomeranč 100 ml balzamika 3 lžíce kachního výpeku petrželovou nať 6 krajíců chleba 1 stroužek česneku 1 hrst rukoly
Na marmeládu si přepůlíme červenou cibuli a nakrájíme na plátky. Do menšího kastrolu dáme rozehřát trochu olivového oleje a cibuli na něm orestujeme dozlatova. Ochutíme solí, pepřem. Přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme šťávu z půlky pomeranče a balzamiko. Dobře promícháme a zakryté dusíme asi 20 minut, dokud nevznikne hustá marmeláda.
Upečené kachní maso obereme od kosti do mísy. Přidáme kachní výpek a lžíci najemno nasekané petrželové natě. Ochutíme solí, pepřem a promícháme.
Krajíce chleba opečeme na pánvi na troše olivového oleje z obou stran. Opečené chlebíky potřeme z jedné strany česnekem. Předkrm servírujeme tak, že na každý krajíc chleba dáme asi lžíci cibulové marmelády, na ni dáme kachní maso a vrch ozdobíme lístečky rukoly nebo petrželky. Na závěr pokapeme pomerančovou šťávou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 45.