Slepice na červeném oleji podle Jany Bouškové

POTŘEBUJETE: 1 větší slepici 1 – 2 lžíce plnotučné hořčice 3 lžíce sójové omáčky 100 ml suchého bílého vína 2 lžíce oleje mletou sladkou nebo pálivou papriku feferonky nebo kajenský pepř
Slepici uvaříme do stavu, kdy se maso od kostí samo oddělí, tedy hodně doměkka. Vaříme ji tedy ve vodě několik hodin. Pak ji zbavíme kůže, kostí, chrupavek a maso rozporcujeme nebo spíš natrháme na jemné kousky. Na pánev si dáme trošku slunečnicového oleje, přidáme mletou papriku, chilli nebo kajenský pepř, když se to začne »škvířit«, nalijeme olej na slepici. Dále přidáme hořčici, sójovou omáčku, víno a promícháme. Na závěr můžeme přidat i pár lžic vývaru. Necháme uležet a takto připravené maso podáváme s chlebem.
Více receptů slavých nadete v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.