Zmrzliny: Mátová á la After Eight

POTŘEBUJETE: 250 ml mléka, 150 g krupicového cukru, 500 ml, 33% smetany ke šlehání, 100 g mátových lístků plus na ozdobu, 5 žloutků, 130 g hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa
Mléko nalijeme do hrnce, přidáme cukr, polovinu smetany a mátu a přivedeme k varu. Poté ihned odstavíme z plotny, necháme asi hodinu louhovat a scedíme. Mátové lístky pečlivě vymačkáme, abychom z nich dostali co nejvíce. Mátovou směs krátce zahřejeme. V jiné misce prošleháme žloutky a přimícháme k nim naběračku teplé mátové směsi. Za stálého míchání přilijeme žloutky k mátě a zahříváme, dokud směs nezačne houstnout. Poté ji přilijeme od mísy s polovinou smetany a důkladně promícháme. Po vychladnutí vmícháme čokoládu nasekanou najemno, nalijeme od vhodné nádoby a dáme zamrazit.
Více receptů na zmrzliny najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 30.