Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař se pustil do klasiky české kuchyně a uvařil svíčkovou na smetaně!
Dostali jste chuť na českou klasiku? Tak to jste na tom stejně jako šéfkuchař Aha! pro ženy Michal Řezáč, který se tentokrát pustil do svíčkové. Na tu existuje celá řada rodinných receptů, takže třeba právě tento jste ještě nevyzkoušeli.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg falešné svíčkové
✔ 200 g zauzeného špeku
✔ 1 cibuli
✔ 600 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ bobkový list
✔ nové koření
✔ celý pepř
✔ máslo
✔ 2 velké smetany na vaření
✔ citronovou šťávu
JAK NA TO:
1. Maso prošpikujeme částí zauzené slaniny.
2. Dobře osolíme a opepříme.
3. Cibuli oloupeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
4. Zbylý špek rozškvaříme, zeleninu a maso na něm orestujeme.
5. Dáme do pekáče s kořením, necháme několik hodit odležet a pak pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C 30 minut. Oheň stáhneme na 150 °C a pečeme dále 2 hodiny.

6. Vyjmeme koření a maso, výpek se zeleninou rozmixujeme a omáčku zjemníme oříškem másla. Pak přilijeme smetanu, povaříme a podle potřeby dochutíme.
