Zbyly vám rohlíky? Pak si upečte Velikonoční hlavičku podle Tomáše Miky!

Nevíte, co s pečivem, které vám zbylo? Upečte si pochoutku, po které se doma jen zapráší.
POTŘEBUJETE:
10 housek
6 vajec
3 hrsti kopřiv
250 g vařeného uzeného masa
250 g pečené krkovice
100 g másla
vývar z uzeného
6 stroužků česneku
2 menší cibule
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
strouhanku
sádlo na formu
JAK NA TO:
Rohlíky nakrájíme, nasucho opečeme a polijeme trochu vývarem. Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme nahrubo pokrájené maso a spařené a nasekané kopřivy. Oddělíme žloutky od bílků. Utřené žloutky s máslem vmícháme do pečiva spolu se směsí, dochutíme muškátem, pepřem, solí a česnekem, přidáme směs a jemně vmícháme sníh z bílků. V případě potřeby zahustíme strouhankou. Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě ve vymazané formě vysypané strouhankou.