Odborníci smetli laciné recepty "kuchaře" Ládi Hrušky: Hrozí plísně, zahlenění a zácpa!

Specialisté na výživu a kardiologové se křižují pokaždé, když se tvář bývalého potravinového inspektora a hlavního kuchaře TV Nova Ladislava Hrušky objeví před televizními kamerami. Jeho »hruškoviny« podrobily Lidové noviny podrobnému zkoumání a výsledek byl opravdu děsivý.
Kam se hrabe Babica! Novým kuchtíkem, který České republice pomáhá udržovat prvenství v úmrtí na rakovinu tlustého střeva a žaludku se stal Ladislav Hruška. Z původně bohulibé činnosti potravinového inspektora se bohužel vrhnul na vaření. I když všechny jeho recepty nejsou až tak odsouzeníhodné, většina je opravdu tragická. Co třeba říká expert jeho legendární smažák z mikrovlnky?
„U tohoto jídla nelze moc mluvit o obsahu živin. Je to úplně mrtvé jídlo. Klasické - bohužel - které jí průměrný Čech. Použití mikrovlnné trouby taky není nic moc pro uchování živin v potravině," komentuje recept výživový poradce Martin Škába na stránkách lidovky.cz
Lépe nedopadly ani různé varianty Hruškových kůžiček, které podle experta přispívají k rozvoji obezity, cukrovky a srdečních onemocnění. Pokud má někdo hluboko do kapsy, měl by si místo takové kalorické bomby dopřát raději luštěniny.
Jeho další mňamky, jako kupříkladu bramboráky z tvrdého chleba se také nedočkaly vřelých komentářů. Mohou způsobovat zácpu nebo vyústit ve žlučníkový záchvat.
Jako jednu z největších tragedií hodnotí Škába zmrzlinu z olivového oleje, která podpoří v těle růst plísní a je prvním krokem k obezitě.