Ušetřete na dovolené a létejte v pohodlí: 7 triků, jak obelstít celníky i zloděje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ušetřete na dovolené a létejte v pohodlí: 7 triků, jak obelstít celníky i zloděje!

Ušetřete na dovolené a létejte v pohodlí!
Ušetřete na dovolené a létejte v pohodlí! (iStock.com)

Fronty, čekání a přemrštěné ceny za kdeco. To jsou problémy, kterým se při cestování letadlem vyhnete jen stěží. Chcete se jim vyhnout? S našimi triky budete cestovat pohodlněji a přitom neutratíte ani o korunu víc. A mnohdy dokonce ušetříte.

1 Maskujte se na internetu
Některé webové stránky, na kterých si objednáváme dovolené nebo letenky, sledují provoz na internetu. A někdy i zvedají cenu, když zjistí, že se o nějakou věc příliš zajímáte.

Předtím, než provedete rezervaci, zkuste vyčistit všechny cookies a internetovou historii. Můžete získat i nižší cenu.

2 Získejte v letadle celou řadu
Letíte ve dvou a nechcete se tísnit? Zkuste si zamluvit krajní sedadla a prostřední nechte volné. Je velká šance, že ho nikdo neobsadí a budete mít řadu sami pro sebe.

Když ji přece jen někdo obsadí, nabídněte mu výměnu za sedadlo v uličce a budete moci sedět alespoň vedle sebe.

3 Zabalte si prázdnou lahev
Nechcete utrácet za drahé nápoje v letadle nebo letištních obchodech? Přes bezpečnostní prohlídku vlastní pití nepřenesete, ale prázdnou lahev ano.

Tu si můžete naplnit na toaletách nebo v pítku s pitnou vodou.

4 Předběhněte frontu u zavazadel
Čekání na zavazadla je vždycky otrava. Když si ale na kufr nalepíte samolepku »fragile« (křehké), máte šanci, že se k němu bude personál chovat v rukavičkách.

To znamená, že ho při nakládání do letadla dají spíš na vrch, aby ho jiná zavazadla nerozmačkala, a tedy při vykládání bude na páse mezi prvními.

5 Uchraňte oblečení od skvrn
Stalo se vám, že se vám v kufru rozlil šampon nebo opalovací krém? Stává se to často. Nejlépe se tomu ubráníte tak, že odšroubujete uzávěr, přes hrdlo natáhnete potravinářskou fólii a uzávěr znovu zašroubujete.

6 Nabíjejte kdekoliv
V některých zemích používají jiné druhy zásuvek, do kterých naše zástrčky nepasují. A přestože můžete mít adaptér, nemusí pro všechny přístroje stačit.

Kupříkladu mobil ale stejně dobře nabijete, když kabel místo do nabíječky strčíte do usb portu hotelové televize.

7 Braňte se lapkům na pláži
Peníze na útratu na pláži nejlépe ukryjete ve vyčištěné lahvi od opalovacího krému. Zloděje, které by mohla zlákat odložená peněženka, opalovací krém nechá většinou chladnými.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.