Zachránkyně Sára (11) a Izabela (12): Z řeky vytáhly holčičku (2)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zachránkyně Sára (11) a Izabela (12): Z řeky vytáhly holčičku (2)!

Statečné dívky Sára Bukovská (vlevo) a Izabela Jefimova.
Statečné dívky Sára Bukovská (vlevo) a Izabela Jefimova. (Foto: ČTK)

Život holčičky (2) zachránila dvojice školaček ze Základní školy Mutěnická v Brně. Všimly si, jak se brodí polozamrzlou řekou a rupá pod ní led. Dívky neváhaly ani chvilku a dítě ze Svitavy vytáhly.

„Nejprve jsme viděly ležícího muže a šly jsme zjistit, jestli nepotřebuje pomoc. Až pak jsme si všimly malého dítěte, které se brodilo řekou,“ uvedla Izabela Jefimova (12) jedna ze zachránkyň. Společně s kamarádkou Sárou Bukovskou (11) dívku vytáhly z vody a zavolaly sanitku. Do jejího příjezdu ji zahřívaly vlastními těly.

Muž, kterému šly původně pomoci, se měl o dítě starat. Byl ale totálně namol. Policisté mu následně naměřili 3,5 promile. Žákyně 6. třídy včera dostaly Plaketu Krajského ředitelství Policie České republiky. „Je to nejvyšší možné uznání, které udělujeme zcela výjimečně. V tomto případě si ji ale dívky plně zaslouží,“ uvedl šéf jihomoravské policie Leoš Tržil.
Statečné dívky Sára Bukovská (vlevo) a Izabela Jefimova.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.