Zaměněný popel zemřelé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zaměněný popel zemřelé!

Smuteční síň v Horažďovicích. Tady hnily na chodbě nebožtíci. Od 1. dubna tam již pohřební služba s problémy nepůsobí.
Smuteční síň v Horažďovicích. Tady hnily na chodbě nebožtíci. Od 1. dubna tam již pohřební služba s problémy nepůsobí. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Nikdo nebude soudem potrestán za to, že v pohřební službě Karla Hoška v Horažďovicích na Klatovsku skladovali těla nebožtíků místo v lednici jen na chodbě v zázemí. Policie rozhodla, že nejde o trestný čin hanobení lidských ostatků, ale mohlo by se jednat jen o přestupek.

Při kontrole letos v březnu se zjistilo, že těla mrtvých lidí leží na chodbě a už se rozkládají. Třináct nebožtíků neleželo v rakvích a osm těl bylo naskládáno do čtyř rakví.

Policie odložila i prošetřování záměny popela nebožtíků. Pohřební služba vydala ženě urnu s popelem dcery. Uvnitř byly ale zpopelněné ostatky staršího muže. Policii se tehdy nepodařilo zjistit viníka, tedy toho, kdo štítky se jmény na urnách vyměnil.

Závěr vyšetřování potvrdila klatovská státní zástupkyně Jiřina Vítovcová. Majiteli pohřební služby nyní hrozí v přestupkovém řízení pokuta až půl milionu korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.